آب بندی نما | درز بندی نما | عایق کاری درز نمای ساختمان

0

آب بندی نما یا درزبندی نما از خدماتی است که موجب افزایش عمر نمای ساختمان می‌شود. بسیار پیش می‌آید که نمای ساختمان مستقل از اینکه نوساز باشد یا این که قدیمی ساز، رطوبت خارج ساختمان را به داخل ساختمان منتقل نماید و در نتیجه دیوارهای داخلی ساختمان خراب شده و اگر از این مسئله بگذرد رنگ دیوار و حتی وسایلی که در درون خانه با دیوار تماس دارند را با خرابی روبرو مینماید. ولی در نماهای شیشه ای و کامپوزیت شاهد ورود بی واسطه آب باران به درون ساختمان می‌باشیم که بسیار آزار دهنده می باشد.

در این مقاله سعی کرده ایم به آب بندی نماهای شیشه ای و کامپوزیت و آب بندی نما در شکاف هایی که در سطح نماها به وجود میاید بپردازیم. خارج از اسیدی بودن آب باران در شهرهایی مانند تهران خرابی هایی را به نماهای سنگی، آجری و سیمانی وارد می‌کند که میتوان با عایق کاری و آب بندی نما ساختمان، از این بلاها دوری کرد. در اجرای آب بندی و همچنین رزین نما به شما سفارش می‌کنیم که برای افزایش کیفیت و صرفه جویی در هزینه و زمان اجرای پروژه تان علاوه بر نماشویی با طناب از تکنیک نماشویی بدون داربست استفاده نمایید.

آب بندی نما چیست؟

درز بندی نما و آب بندی نمای ساختمان از اصول مهندسی و جز لاینفک پروژه هست نفوذ هوای سرد و گرم و همینطور آب به باطن ساختمان آسایش ساکنین را کاهش خواهد بخشید و مصرف سوخت را تا بیست و پنج درصد بالا می برد. بسیار پیش می‌آید که نمای ساختمان فارغ از اینکه نوساز باشد یا قدیمی ساز، رطوبت خارج ساختمان را به داخل ساختمان منتقل نماید و در نتیجه دیوارهای داخلی ساختمان آسیب دیده و در‌حالتی که زمان زیادی از این حالت بگذرد رنگ دیوار و حتی وسایلی که در درون خانه با دیوار تماس دارند را با آسیب روبرو می نماید.

اما در نماهای شیشه ای و کامپوزیت شاهد ورود بی واسطه آب باران به داخل ساختمان می باشیم که بسیار آزار دهنده است. آب بندی نما به معنی بستن درزهایی میباشد که باعث نفوذ آب و سایر عوامل به سطح نما می باشند. این عوامل عبارتند از باران و برف و باد و گردو غبار و ورود سوز ‌و‌ سرما به درون ساختمان که به صورت فصلی در تمام ماه های سال چشم می آیند. هنگامی آب بندی نما صورت بپذیرد دیگر هیچ ماده ای درون ساختمان شما نفوذ نمی نماید. پس از ساختن ساختمان و ساختن نما و بندکشی هایی که سنگ کار انجام می دهد بعداز مدتی آب از طریق همین بندهای باز به باطن سنگ نفوذ می‌نماید و هم سنگ را لق می‌کند و هم از طریق دیوار به درون ساختمان نیز نم وارد می‌شود که جز زیان هیچ چیزی به هم پا ندارد.

درزبندی انواع نمای ساختمان

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در هنگام بارندگی از درز پنجره ها آب از بیرون به داخل نفوذ کرده‌ با‌شد و این سبب مشکلاتی برای شما می گردد به عنوان مثال پرده ها یا فرش ها تر می‌شوند و یا این که موجب تبله کردن گچ روی دیوار می شود. برای هر مشکلی راه حلی موجود است گروه پارسیان نما اجرا کننده انواع درز بندی و آب بندی نما، آب بندی نمای شیشه ، آب بندی نمای ساختمان آماده خدمت رسانی می باشد.

معمولا هنگامی که لاستیک ها و یا این که خمیر دور شیشه پنجره ها فرسوده می گردند آب بندی شیشه ساختمان ضروری می شود و منجر به عبور آب از بیرون به داخل ساختمان می گردد. در بعضی موردها هم ممکن است آب بندی نمای پنجره ها به خوبی انجام داده نشده باشد معمولا برای پنجره های فلزی از دماغه برای دوری از ورود آب استفاده می کنند ولی آهنگران به دلیل سختی عمل این فعالیت را انجام نمیدهند و مردم هم از این مورد اطلاعی ندارند.

مصالح مورد استفاده در آب بندی

انواع آب بندی نما های نسل نو :

1- عایق‌های رطوبتی شالوده سیمانی پلیمری : با دقت به معایب آن برای عایق‌های سنتی، تولیدات نسل نو همگی معایب نام برده را بهبود بخشیده و سیستم آب بندی را مطمئن تر ساخته‌اند. از خصوصیت عایق‌های نسل تازه می‌توان به مورد های زیر اشاره نمود:

  • اجرای یک پارچه : اجرای آن‌ها به طور مایع بوده که موجب می گردد کل سطح مطبوع به طور یک دست پوشانده گردد و هیچ درز و همپوشانی روی سطح تشکیل نگردد.
  • هم شکل با بتن : عایق‌های نو اکثر زمان ها اساس سیمانی بوده و این موجب می گردد پوشش آب بندی نما اجرا شده با بتن و ملات سیمانی زیر سطح تشکیل جسم واحد و یکدست‌ بدهد که در سوز و سرما و گرما عایق از سطح غیر وابسته نگردد.
  • سرعت اجرا : این عایق‌های با قلم مو و اسپری با سرعت بالا اجرا می شوند
  • تمیزی : در مقایسه با قیرگونی و ایزوگام و ابزارآلات موردنیاز برای اجرای آن‌ها نظیر شعله پخش کن، کپسول، رول‌های سنگین و غیره، اجرای عایق‌های نسل نو به مراتب بهتر بوده و با یک سطل و قلم مو در کمترین زمان اجرا می گردند.
  • عملکرد عالی برای تعمیرات : امکان اجرای آن به طور بی واسطه روی کاشی و سنگ و سطح های متعدد، موجب شده ‌است عایق شالوده سیمانی دوست داستنی‌ترین مجریان و پیمانکاران آب بندی نما باشد.

2- عایق مبنا قیری : پوشش عایق بر مبنای قیرهای امولسیون در آب است؛ که به قیر سرد نیز معروف است و جنس بروز شده آن شبیه قیر و انبان سابق هست. از این مال در کلیه مکان‌هایی که از قیر و انبان به کارگیری می گردد می توان استفاده کرد. مزیت این جنس نسبت به قیر و انبان، ضخامت بسیار پایین آن می باشد و تعمیر پذیری بسیار مطلوب که در صورت آسیب به راحتی با اجرای یک لایه دیگر، به جهت چسبندگی بالا و مطلوب آن می توان اطمینان حاصل نمود. همینطور این فرآورده تحت عنوان پرایمر برای حفاظت بتن در قبال مواد خورنده مو جود در خاک و همینطور تحت عنوان پرایمر و لایه چسباننده کار کشته تحت ایزوگام قابل انجام می باشد.

3- عایق‌های رطوبتی نفوذگر : مواد نفوذگر یکی دیگر از تولیدات آب بندی نما تازه و اثر گذار هستند. ذرات میکروفعال نفوذگرها در حضور رطوبت با آهک و سیمان های هیدراته نشده وارد عمل شده و ساخت کریستال های غیر حلالی می کند که تا عمق شیارها و ترکه ای مویی نفوذ کرده و راه عبور آب را می‌بندد و در عین حال هوا و بخار آب جریان یافته و به بتن اجازه تنفس میدهد. از کابرد این عایق می توان به موارد پایین اشاره نمود: در طبقات منفی و همه سطوحی که در معرض فشار منفی آب قرار دارند همه بنا‌های حساس و پراهمیت نظیر استخر، مخازن آب، تصفیه منزل‌ها، سدها، شبکه‌های آب و بقیه سطوحی که آب بندی نما بتن در آن ها می بایست در عمق بتن انجام گردد.

تفاوت عمده این عایق های نفوذگر با عایق‌هایی که به طور سطحی اجرا می شود در‌این نکته خلاصه می گردد که نفوذگرها به وسیله لوله‌های مویینگی در عمق بتن نفوذ می کنند. به همین عامل در صورت خرابی یا ضربه مکانیکی به روی سطح، سیستم آب بندی نما به مخاطره نمی‌افتد. این در حالی می باشد که در عایق‌های نسل قدیم در‌حالتی که آسیب فیزیکی به نقطه‌ای از سطح عایقکاری وارد گردد، به عبارتی نقطه موجب از بین رفتن مقاومت عایق کاری در قبال نفوذ آب می گردد.

مراحل درزبندی نمای ساختمان

آب بندی نما و پرکردن درزها (درزبندی) و عایق کاری نمای سنگی و آجری جزو اصول مهندسی بوده و از اجزای لاینفک پروژه ها میباشند. نفوذ هوا (سرد و گرم) رطوبت و آب به داخل ساختمان از عمده ترین عوارض کاهش آسایش ساکنین هست. این نقص‌ در همه ساختمان های نوساز و قدیمی ساز قادر است وجود داشته باشد و مصرف سوخت را تا 25% بالا میبرد اجرای این روند با طریق فعالیت در طول تغییر و تحول چشمگیری کرده است به طوری که قابلیت و امکان دستیابی به نقاط مرتفع و قرار به چنگ آوردن در شرایط  یکسان که به وسیله بقیه روش های متداول دسترسی قابلیت پذیر نمی‌باشد را با استفاده از تکنیک دسترسی به طناب و تیمی مجهز، میسر ساخته و امور را بسیار سرعت بخشیده است.

مزایا و اهمیت به کار گیری از سیستم کار در ارتفاع در ساختمان های در حال بهره‌برداری بسیار دیده می شود و مشتمل بر مورد های پایین است:

  1. مقاوم سازی آب بندی نما و ضد آب کردن سطح ها بیرونی ساختمان با نمای سنگی مشتمل بر بند کشی نما ساختمان، لبریز کردن مسافت در بین سنگ ها با ملات همرنگ جهت خودداری از نفوذ آب به سطح نما
  2. تعمیر شیشه، آب بندی نما و درزبندی در ساختمان ها با نمای شیشه ای با چسب های سوپر سیلیکون، پلی اورتان و… مقاوم در قبال uv (به خاطر عمر کوتاه چسب های آکواریوم به کارگیری ازچسب های supersilicon مقاوم در قبال uv یا چسب های پلی اورتان توصیه می شود.
  3. آب بندی کامپوزیت و درزبندی نمای کامپوزیت با چسب های سوپر سیلیکون، پلی اورتان و… مقاوم در قبال uv (به خاطر عمر کوتاه چسب های آکواریوم استعمال از چسب های supersilicon مقاوم در قبال uv یا چسب های پلی اورتان توصیه می شود) و بهسازی، نوسازی و ترمیم نمای فوق و تعویض پانل های خراب
  4. پوشاندن (کاور کردن) درز انتقطاع ساختمان

خدمات آب بندی نما بدون داربست

معمولا بر اثر درز و یا نفوذ باد به داخل ساختمان مصرف انرژی بسیار بالا میرود و نفوذ هوای گرم و سرد و رطوبت به درون ساختمان از مشکلات عمده ساکنان یک ساختمان است که در این روند مصرف سوخت بالا میرود. انجام سرویس راپل کار را برای آب بندی نمای ساختمان ها آسان نموده است. این سرویس ها سوای دخالت داربست و با طناب rope access انجام میگردد. این سرویس ها با به کارگیری از ابزار آلات روز جهان و به نحوه صخره نوردی صورت می‌گیرد. در خیلی از مواقع بدلیل بندکشی های غیر اصولی و ریزش بند کشی ها آب باران و رطوبت به داخل نفوذ کرده و منجر به خرابی می شود.

برای آب بندی نما با این روش میتوان با طناب، بندکشی سنگ نما را ترمیم کرد. در ساختمان های نوساز بدلیل عمل کردن و بکارگیری پنجرهای دو جداره معمولا درز در میان پنجرها باز میباشد برای آب بندی نمای پنجرها می بایست از چسب های آکواریم بهره برد. برای آب بندی سنگ نما بایستی این نکته را در نظر داشت چسب هایی که در نمای ساختمان بکار می‌روند صددرصد می بایست از چسب های ضد uv (ضد تابش روشنایی خورشید) استفاده نمود تا نور و روشنایی خورشید سبب توده شدگی چسب نشود.

معمولا مارک این چسب ها سوپر سیلیکون و پلی یورتان است. نمای کناری ساختمان ها بدلیل اینکه در معرض جهت بارش باران است باطن ساختمان نم می‌گیرد و منجر به خرابی می‌شود. آب بندی نمای سیمانی برای دیوارهای کناری ساختمان از رزین اپوکسی که نما رو پوشش می دهد استفاده می‌شود. بایستی ادامه داد که برای به کارگیری از رزین های اپوکسی و فعالیت برای آب بندی نما فرآیند زیرسازی می بایست صورت بپذیرد. در برخی مورد ها حشره‌ها به درون ساختمان ها نفوذ می کنند و معمولا از درز قطع ساختمان بوجود میایند برای بستن و آب بندی نما کردن این مدل درز ها از ورق های گالوانیزه استفاده می‌شود.

درباره نویسنده بیشتر بدانید ...

لطفا دیدگاه خود را بنویسید (-:

چهار × یک =

Call Now Button