نورپردازی نما | طراحی و اجرای انواع نورپردازی ساختمان

0

نورپردازی نما امروزه جزئی از صنعت دکوراسیون جهت طراحی و اجرای انواع نورپردازی ساختمان شده است و همواره تعداد ساختمان هایی که  نورپردازی نما دارند روز به روز در حال افزایش است. نه فقط در کشور بلکه در تمام کشورهای دنیا این مد نورپردازی نمای ساختمان طرفدار بسیار متعددی پیدا نموده است. این زمینه هم دربین مردم مقبولیت یافته و علاقمندند نمای شهرشان با ساختمان های بلند و نورپردازی شده قشنگ و پر‌نورتر از همیشه بنظر رسد. البته به جهت تغییراتی که در دنیای معماری، اجتماعی و تکنولوژی در حال رخ دادن میباشد، به کارگیری از نماهای نورپردازی گردیده با معضل های جدیدی روبرو شده‌است. یکی از مهمترین موضوعات در قضیه نورپردازی نما، میزان مصرف انرژی می باشد، تمام سیستم های نورپردازی هزینه برق مصرفی را ارتقاء می‌دهند که بایستی صحیح ترین و بصرفه ترین راه و روش برای این فعالیت اتخاذ شود.

زمینه مهم بعدی طرز به کارگیری درست و هدایت صحیح نور برای نور و روشنایی ساختمان میباشد چون نورهایی که به اشتباه نما را پر‌نور می نمایند نتیجه عکس داشته و ساختمان را زشت نشان می‌دهد. در حال حاضر برای زیباسازی یک نما با توجه به قیمت نماشویی بهتر است بعد از خدمات رفع شوره نما به نورپردازی نما نیز توجه شود تا ساختمانی خیره کننده برای خود به ارمغان بیاوریم.

انواع نورپردازی نما

  • دست شما در این مورد بسیار باز میباشد. اشکال تکنیک‌ها، و ایده‌های از قبل اجرا شده‌ای وجود دارد که می تواند در تصمیم‌گیری بهتر به شما کمک نمایند. برخی از پرکاربردترین تکنیک‌ها را به شما معرفی می کنیم.
  • استفاده از روشنایی پنهان : این تکنیک نسبتا برای هر فضایی مطلوب میباشد.
  • استفاده از نورهای کفی و آباژورها : نیاز نیست مدام منابع نوری روی سقف نصب شوند. برای فضاهایی مانند اتاق خواب از نور و روشنایی یک‌ سری آباژور یا این که نورهایی که پای دیوار نصب می گردند بهره برد.
  • نور نقطه‌ای برای پله : برای زیباتر و اما پر‌نور شدن پله داخلی، از نورهای نقطه‌ای استفاده نمایید.
  • نورپردازی نما و فضاهای دارای عقب نشینی : برخی دیوارها برای تعبیه کمد دیواری یا کتابخانه دارنده فرو رفتگی میباشند. استفاده از لامپ‌های هالوژن برای پر‌نور کردن این فضاها و طبقات آنها، بسیار کارآمد و مفید میباشد.
  • استفاده از نورپردازی چندین لایه : این تکنیک بیشتر در سرسراها انجام می شود. در این روش منشاء اصلی نور و روشنایی لوستر میباشد و در حاشیه دیوار نورپردازی مخفی کار می شود. برای کامل شدن این تکنیک از آباژورهای شالوده ‌بلند هم به کارگرفته می شود.
  • استعمال از روشنایی متمرکز : این دسته خدمات نورپردازی برای روی میز غذاخوری، جزیره‌های آشپزخانه، روی میزهای بازی مانند بیلیارد و… کاربرد دارد با این تکنیک دقت اشخاص به جایی که معمولا محلی برای بدور هم توده شدن میباشد جلب می گردد.
  • روی نور و روشنایی دیوارها تمرکز نمائید : برای فضاهایی که قرار است در آن وقار و سکون بیشتری برقرار باشد، به جای سقف دیوارها را پر‌نور نمایید. برای این فعالیت میتوانید از چراغ‌های هالوژن یا LED های ریسه‌ای به کارگیری نمایید. نورپردازی نما حیاط که خصوصا در سال‌های اخیر با استقبال خوبی مواجه شده‌است، یکی راه های عالی برای زیباتر کردن فضای سبز ویلاها و منزل‌های تراس‌دار میباشد. ولی اکثرا از این طریق‌ها را میتوانید برای پاسیو، روف‌گاردن گلشن بام و حتی ایوان خانه خود هم اجرا فرمایید. برای نورپردازی نمای تراس صرفا ذوق و سلیقه و خواسته خودتان مطرح میباشد و اصول و قواعد دشوار و پیچیده‌ای برای آن نیست؛ چون پیاده ‌روی یا استراحت شبانه در ایوان و گلشن تنها برای تمدد روان و بازیابی ارامش میباشد و قرار نیست کار و فعالیت روزمره در آنجا جریان داشته باشد.

نماهای قابل نورپردازی

در نورپردازی نمای مسکونی هدف در تعیین رنگ نور، شدت آن میباشد. هر چند که تعیین رنگ به طور کامل تخصصی میباشد و می بایست به وسیله طراحان صورت بپذیرد. البته تلاش می کنیم آن را به بیانی معمولی ارائه نماییم. در واقع رنگ و شدت نور می بایست چشم ‌نواز باشد و با دیده آدم هماهنگی داشته باشد. نورپردازی نما نباید برای آدم آزاردهنده باشد که از نگاه کردن به نما خودداری شود.

  1. نورپردازی نما می بایست بشکلی باشد که به داخل ساختمان ورود نداشته باشد چون سبب رنجش ساکنین ساختمان میشود.
  2. مبدا نورپردازی نما در ساختمان، جز در موردهای تخصصی می بایست نهفته باشد و محل قرارگیری آن عام المنفعه قابل ‌تشخیص نباشد.
  3. طراحی نور نما می بایست هدفمند باشد و سبب زیبایی هر چه بیش تر نما در شب شود.
  4. دقت به هماهنگی رنگ نورها با رنگ متریال‌های نما اهمیت ویژه‌ای داراست.
  5. نورپردازی نمای تجاری در ساختمان برای پررنگ کردن مواد تشکیل دهنده نما میباشد، به همین علت در طول پباده سازی بایستی دقت کرد که کدام جنبه معماری ساختمان مورد تاکید قرار می‌گیرد.
  6. پر رنگ کردن عنصر موجود در نما، یکی ‌از بزرگترین هدف ها نورپردازی نما در ساختمان میباشد به همین دلیل آشنایی و آنالیز عنصرها مهم نما اهمیت ویژه ای دارد. به عنوان مثال در صورت وجود عناصری همچون پیش آمدگی هایی مشابه تراس ها، ستون ها و قوس های متناوب ضرورت پباده سازی نورپردازی نما را دو چندان می نماید. گاهی برای شاخص کردن عناصری مانند ساختمان بلند ها، مناره ها و همینطور تاکید برطول دیوار، نورپردازی نما به شدت پیشنهاد میشود.
  7. سازگار بودن نورپردازی نما در ساختمان با دور و بر حریم و همسایگی ها بایستی گزینه اعتنا قرار گیرد. تحت نورپردازی نما در ساختمان بایستی با ساختمان های همسایه متناسب باشد.

سبک های نورپردازی ساختمان

نورپردازی نما به سبک و شخصیت ساختمان بایستی همخوانی داشته باشد، پباده سازی نور یکی‌ از موارد امید بخش در هنر معاصر میباشد که از نزدیک با معماری رابطه دارد. عصرها، لبه ساختمان ها در تاریکی گم میشوند و ماهیت خود را از دست میدهند و تبدیل به صفحه ای تاریک با نقاط پر‌نور و تصادفی دور از هم از پنجره های براق میشوند. طراحان نور یک کار سخت البته ضروری دارند، ساخت صورتی پر‌نور، ماندگار و در عین حال متعادل از شهر.

اجرای نورپردازی خیابان های شهر ، بوستان ها ، میادین و ساختمان های شخصی لایه ای عظیم برای کار های خلاقانه آن ها میباشد. نورپردازی نما به سبک و شخصیت ساختمان بایستی مطابقت و همخوانی داشته باشد نورپردازی نمای ساختمانهای همگانی، کافه ها، رستوران ها، مراکز فرهنگی و سرگرمی، دکان ها در هنر پباده سازی نورپردازی رده ویژه ای را به خود اختصاص میدهد. راه‌ حل های رنگی روشنایی دکوری ساخت شده به وسیله طراحان نورپردازی می بایست با نازکی و بی پرده بودن بر خصوصیت های مهم سبک و معماری ساختمان و انگیزه کاربردی آن تاکید نماید.

انواع نورهای مناسب نورپردازی

چراغ های led اوایل تحت عنوان نشانگر و با روشنایی ملایم در وسایل برقی به کار گرفته می شدند ولی بعد ها استفاده از آنها تحت عنوان مواد تشکیل دهنده نور توسعه و گسترش پیدا کرد و با روشنایی سپید رنگ و ملایم با مصرف برق نادر به بازار عرضه شدند. از اشکال چراغ های led می شود به مورد های ذیل اشاره نمود:

  • وال واشر نورپردازی : که بصورت خطی ایجاد گردیده و معمولا جهت ساخت خطوط نورانی در عرض های متفاوت در نمای ساختمان به کار برده می‌گردد.
  • ریسه نمای ساختمان : این چراغ های led برای به کارگیری در نمای ساختمان بخصوص در شیار سنگ ها تحت عنوان نور و روشنایی پنهان ساخت می گردند.

با دقت به اینکه نورپردازی نما از اهمیت فوق العادی برخوردار است نورپردازی ساختمان ها در تمام جهان دوست داران زیادی پیدا کرده و تعداد مجتمع ها و ساختمان هایی که نورپردازی میشوند در حالا ارتقا میباشد. در سالیان قبلی صرفا ساختمان های مهم نورپردازی می کردند البته امروزه در بیشتر ساختمان ها به کار گرفته می‌شود. نورپردازی نما ویلا نیز به جهت جلوه های زیبایی که به فضا می‌دهد ارتقاء یافته حتی شکل نورپردازی به دور و اطراف رستوان ها و بخشهای کوچکتر نیز انتقال پیدا نموده است.

نور یکی موردهای مهم در چیدمان می‌باشد که نقش اساسی در ایجاد حس تمایز دارد براین اساس نورپردازی داخل ساختمان نیز از این فرمان مستثنا نیست. وجود فروغ و روشنایی بر بخش های متفاوت چیدمان اثر میگذارد و قادر است نقش موثری در بزرگ و کوچکی محیط داشته باشد. از دیگر گونه های لامپ مخصوص نورپردازی داخلی می شود به چراغ هالوژن، چراغ فلورسنت، فیبرهای نوری و چراغ های سیمابی اشاره نمود.

اصول نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نما ساختمان ها به صورت های متفاوتی انجام می‌گیرد. در شکل های قبلی تر از نورپردازی صرفا برای ساختمان ها و مکان های وسیع تجاری و تفریحی و در مجموع بناهای پر اسم و رسم و شناخته شده به کار برده میشد ولی اینک استفاده از این فاکتور توسعه یافته تر و گسترده تر گردیده و از آن می توان در ساختمان های وسیع و با طول زیاد، نورپردازی نمای ویلایی ، هتل، محوطه ها، سالن ها، رستوران ها، خزانه ها، مراکز خرید و سوئیت های پهناور و کوچک، منزل های حیاط دار و یا این که مسکونی و همچنین غیر مسکونی و… بهره برد. در واقع به جهت این که نمای ساختمان در شب فقط با به کاربردن و به کارگیری از نورپردازی نما قابل مشاهده میباشد نورپردازی نما به موضوع مهمی تبدیل شده ‌است و امروزه بسیار از ان استقبال می شود.

  1. رنگ و شدت نور و روشنایی : در واقع او‌لین و مهم ترین اصل و نکته در نورپردازی نما دقت به رنگ و شدت نورهایی میباشد که قرار است در نمای فرنگی ساختمان به کار رود.
  2. مخفی بودن مرجع نور و روشنایی : برای این که نمای ساختمان دچار بهم ریختگی نشود قطعا بایستی منشا نور از لحاظ عموم پنهان گردد.
  3. هماهنگی نورها : اصول نورپردازی نما ساختمان بسیار موضوع ضروری میباشد. نورهای به کار رفته بایستی با نوع مصالح و متریال به کار رفته در ساختمان هم خوانی و هماهنگی داشته باشند.

علت نورپردازی برای ساختمان

با بازنگری کلی می‌توان دید تعداد ساختمان هایی که نمای خارجی منورر دارند روبه افزایش می‌باشد. به جهت تغییرات اجتماعی و صنعتی و معماری، پباده سازی نورپردازی نما ساختمان با بحران هایی روبرو میباشد که صرفه جویی از بزرگترین معضل ها میباشد. لذا نورپردازی نما خارجی ساختمان بایستی با موضوعات زیست محیطی لینک بخورد. هر نورپردازی نما نیازمند ارتقاء هزینه و انرژی در ساختمان میباشد نوری که به صورت درست بر روی یک نمای خارجی ساختمان هدایت نشود، سبب پخش و هدر رفتن غیر ضروری نور می‌شود و درنیجه تاثیر منفی بر روی نمای ساختمان خواهد داشت.

تاثیر نورپردازی نما ساختمان تحت عنوان یک ادله بازاریابی جامعه مدرن در موقعیت تغییر تحول و دگرگونی است و بخش اعظمی از مردم شب و روز خویش را در دور و اطراف شهری سپری می‌نمایند. آن‌ها میخواهند که با داشتن لحظات خوش شب را به رمز ببرند. آن‌ها در پی سرگرمی و خبر‌ها و اتفاق ها دیدنی و خوشایند می باشند. در عین حال، ایمنی نیز بایستی تضمین شود. نورپردازی نما ساختمان تصویری از فضاهای شهری را تجسم میکند و توجه گردشگران خارجی را به خویش جلب می نماید.

نورپردازی نما ساختمان منافع صاحبان سرمایه را زیاد مینماید و حالت فعلی را در وضعیت بهتری قرار میدهد. نورپردازی نما قیمت افزوده شهرنشینی را بالا می‌برد. در نتیجه، نورپردازی نما ساختمان به صورت درست می‌تواند:

  • هماهنگی دربین ساختمان ها ایجاد می نماید و ارزش مکانهای عمومی را بالا میبرد.
  • نورپردازی نما میتواند سطح بالایی از رضایت عمومی را جلب نماید.
  • نورپردازی نما ی درست قادر است نام و نشان شهری را افزایش بخشد.
  • نورپردازی نما ی استاندارد قادر است نشانی ساختمان را برای شناخت سریع تر ساختمان به نمایش بگذارد. از این رو گروه نورپردازی ماهر پارسیان نما با درک اهمیت و حساسیت در این زمینه در اجرای پروژه های نورپردازی از گروه کارشناسان فنی با تجربه و ماهر بهره میگیرد تا بتواند پروژه های نورپردازی را با بالاترین کیفیت و سازگار با محیط پیرامون به شما سروران گرامی ارائه دهد.

مراحل و نحوه اجرا نورپردازی

  1. نورپردازی خشن : از این نور و روشنایی پردازی برای نشان دادن بافت های کوچک و سطح های و مواد سازنده معماری در نمای ساختمان ها به فعالیت بهره میگردد. در واقع با به کارگیری از این روش نمیتوان سطح گسترده ای از سازه را نشان داد چون وسایل و ابزار های نور پردازی نما بر روی بناهایی که قرار است بیشتر دیده شوند نصب می‌شود.
  2. نورپردازی یکدست : این نورپردازی به صورت کلی سطح گسترده و وسیعی از نمای ساختمان را به طور یک دست و یکجا نشان میدهد و معمولا ابزار های نور و روشنایی در این شیوه در گوشه و در یک نقطه ای در کنار ساختمان قرار داده می‌شود.
  3. نورپردازی از بیرون : در‌ این روش که بسیار هم ظواهر ساختمان را چشمگیر و دیدنی میکند از پنجر ها و عناصری که بر روی نمای بیرونی قرار گرفته اند کمک می گیرند. برای مثال به کناره های خطوط به کار رفته در نمای فرنگی ساختمان با استفاده از فیبرهای نوری و همچنین چراغ های نئونی جلوه میبخشند تا ارتفاع و حجم ساختمان طولانی تر به نظر بیاید.

نکته حائض اهمیت : قبل از به کارگیری این روش بایستی به نوع کاربرد ساختمان اعتنا کرد. تحت عنوان مثال برای پر رنگ کردن نمای بیرونی ساختمان های مسکونی به هیچ وجه نباید منابع نور را در زیر پنجره ها قرار داد چون قابل مشاهده و به اصطلاح توجه را به خویش جلب می‌نماید. علاوه بر این نیز به سمت و سو و مقدار روشنایی نیز برای این ساختمان ها بایستی اعتنا کرد.

جالب است بدانید رنگ های ملایمی مانند رنگ سپید و آبی رنگ از رنگ های پر طرفداریست که معمولا در نورپردازی ساختمان ها به کار می رود و جلوه و زیبایی قابل توجهی به سازه میبخشد. به طور کلی به کار بردن نورپردازی در ساختمان ها در حال حاضر به اندازه ای مورد دقت و اهمیت قرار گرفته که در صورت اعتنا و استفاده اصولی و تخصصی از این ابزار دکوری میتواند به یک جاذبه ی توریستی در شب تبدیل گردد!!

درباره نویسنده بیشتر بدانید ...

لطفا دیدگاه خود را بنویسید (-:

دو + 10 =

Call Now Button